...főleg Kínában(kínjában).

Viszont,ha rendes helyen eszi az ember(értsd:nem a cég 1000 fős - nem túloztam - ebédlőinek egyikében,vödörben mosott evőpálcákkal),akkor egész megszokható,sőt,akár még finom is lehet.Lényeges,hogy olyan emberre bízd a rendelést,aki valamennyire tisztában van az európai étkezési szokásokkal,és/vagy nem akar túlzottan megszívatni :-).

Nekem eddig nagyjából sikerült eltalálnom,hogy mit nem kellene megennem,és egészen pozitívan csalódtam a gyomromban is - eddig(ez a meccs még tuti nincs lefutva).Otthon nem sok kell neki, hogy "kiboruljon", Kínában eddig viszont még csodaszerek nélkül is megy az étkezés.

Alább mutatok pár példát, a teljesség igénye nélkül azok közül, amik eddig ízlettek, a kínai viszonyok között - néhány közülük nem csupán ehető,hanem finom is volt.

Rizstészta,a vastagabbik fajtából,paprikás-olajos-snidlinges szósszal:

P8025326 (Custom).JPG

Kolléga szerint ez "kínai hamburger",valójában inkább gombafej alakú,zsemleszerű tésztából készült, belül üreges puffancsok(?),amiket a mellékelt kanállal tudod megtölteni a szintén mellékelt húsos-zöldséges töltelékkel.Ez olyan "középszar" ízű.

P8025329 (Custom).JPG

Ez pedig a híres százéves tojás. A fehérje olyan,mintha kólazseléből lenne, a sárgájának viszonylag keményebb az állaga, mint a normál főtt tojásénak. Nem sütném rá egyértelműen a "FINOM" pecsétet, viszont semmiképp sem rossz, egy próbát -vagy akár többet is- mindenképp megér.

ezeréves.JPG

Az abszolút kedvenc viszont a hot-pot. Ez nagyjából az elkészítési technikát is jelenti, vagyis hogy a forró(hot) fazékban(pot) önmagának főzi meg a delikvens a vacsoráját. Többféle levesből is választhatunk, amivel megtöltik a hot-potot, amit az asztal közepén található főzőlapon folyamatosan melegen tudunk tartani. 

P7285269 (Custom).JPG

Ebbe kerülnek a szintén általunk kiválasztott betétek, jelesül nyers kobei marha, zöldségek, különböző csírák, tofu, húsgombócok és a legfinomabb tengeri hozzávalók (kagyló, rák, hal). Ezeket folyamatosan egymás után adagolva, de akár többet egyszerre is tudjuk megfőzni a levesben, és a képen látható kisebb tálba kivéve zöldségkörettel, vagy valamilyen csípős szósszal együtt fogyaszthatóak.Abszolút a leges-legjobb kínai,amit valaha is ettem.

P7285274 (Custom).JPG

P7285276 (Custom).JPG

P7285278 (Custom).JPG

Jó étvágyat!

 

u.i.:Holnap lepattanok,mint a bonyhádi zománc Hong-Kongba,úgyhogy elképzelhető,hogy vasárnapig nem lesz poszt. Hétfőn viszont készüljetek,mindenképp küldök majd valami szépet! ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://chinatown.blog.hu/api/trackback/id/tr124692704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruuk 2012.08.05. 13:26:29

Huu de guszta kis kaják! kérem mindet! Olyan tojást még én sem ettem!

Chicco 2012.08.08. 05:09:25

@Ruuk: A tojás nagyon durva,azt hiszem ezt hívják 100 napos tojásnak.Az elkészítését inkább nem írom le...de az íze nem rossz!
süti beállítások módosítása