Az előző bejegyzéshez tartozik annyi magyarázat,hogy bár akár lehetne ez egy jó hely is,de itt élni rémes lehet...De kezdjük az elején.

Új cimborámmal,Albertoval(spanyol) tegnap elindultunk shoppingtúrára a Luohou "városrészbe",ami inkább egy külön város lehet,mint városrész.Az út röpke egy óra volt busszal,természetesen légkondis,és 5 helyi buznyákba került,azaz kb.185 forintba.Na ilyen jegyárakkal próbálj meg kevés veszteséget termelni a tömegközlekedésben... A belváros teljesen nyugatias,mindenhol felhőkarcolók.Azt gondoltuk,kép alapján simán megtaláljuk azt az öt szintes épületet,amit keresünk,egy ultranagy bevásárlóközpontot...hát nem!Itt ugyanis kb. a legalacsonyabb épületek is 5 szintesek,és ugyanúgy néznek ki.

P7285259 (Custom).JPG

P7285251 (Custom).JPG

P7285233 (Custom).JPG

Egész jól rá-photoshoppoltam magam a képre,nem? :-)

Ennek ellenére sikerült jó pár órát eltöltenünk itt,mindenképp érdekes hely volt,bár vásárolni nem sikerült. Hazafelé metróztunk,két átszállással szintén 5 yüan-ért elhoztak(újabb 185 forint,ha valaki ismeri a BKV-árakat,megoszthatná,mennyibe fájt volna az út Pesten.

Ja,és csak a gyengébbek kedvéért - van itt épp elég - ,felrajzolták,hogyan szállj fel és le a metróra. A talpak jelzik a várakozó utasok helyét,a nyilak pedig a leszállók sávját. A legviccesebb az egészben,hogy a talpakra általában rá is állnak a "híresen törvény-és szabálytisztelő kínaiak".

P7285268 (Custom).JPG

Miután hazaértünk,és megvolt a vacsora is egy kedves ex-kollégával,elindultunk meginni egy sört,mert piszkos meleg volt(mondjuk az idő miatt egész nap lehetne sörözni).Sikerült találni egy európaias bárt,eléggé nyugat-európai árakkal - a boltban 6 yüan-ért mért sör itt 26 volt,tiszta Siófok-feelingem lett tőle.És innentől kezdődött a címben megidézett film,indiai,spanyol,kínai és holland szereposztással(majom talán nem volt).Az "egy sör"-ből "pár sör" lett,egy idő után pedig ingyen sör,ugyanis a kínaiak nem annyira bírják a piát - konkrétan semennyire - ,és az egyik srác mindenkinek újratöltötte a poharát,amint 2 kortynál több hiányzott.

P7285290 (Custom).JPG

Nagy tragédia nem történt azért,hazaimádkoztam Alberto-t a hotelbe,és megbeszéltük,hogy délben kimozdulunk valamerre,ő meg végre kialussza magát,ugyanis 2 napja nem tud aludni a jetlag miatt.Fel is ébredtem időben,gondoltam hagyok neki még egy óra sziesztát,és egykor felhívom.Hát nem.Ugyanis beszippantotta Shenzhen,telefonon nem elérhető,a szobaajtóján kopogtatva semmi válasz,szobai telefont nem veszi fel.A filmbéli tapasztalatok alapján már indultam a jegesládához,meg a lifthez,de egyikben sem volt :-)Mint kiderült,sikerült a kollégáinak reggel 8kor felverniük,és elindult velük a városközpontba,2,5 óra alvás után,ahonnan este 6kor ért vissza.Nincs épp a legjobb állapotban a srác.de legalább nem vágták le az ujját.

No mindegy,lényeg a happy end,megnézzük a F1-et Magyarországról spanyol-jordán-indiai-kínai társaságban,hogy vér ne folyjon,mindenképp Alonsonak kellene nyernie,rajtam kívül ugyanis mindenki neki szurkol.

Holnaptól tréning,munka,építjük a népköztársaságot,úgyhogy a mókákból egy darabig kb.ennyi.

Ja,és olyan létezik,hogy Cseh Laci lecsúszik a 400 vegyes döntőjéről?Mi folyik ott Londonban?:-(

A bejegyzés trackback címe:

https://chinatown.blog.hu/api/trackback/id/tr624684732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bali HW 2012.07.31. 20:14:37

Na hali Richardo, látom azért tucc élni, aztán nehogy túl sok legyen ám a sör!!!

Ruuk 2012.08.05. 13:34:12

Milyen a kínai sör? Jól nyomod! :)

Chicco 2012.08.08. 05:07:26

@Ruuk: a kínai sörök,amiket eddig ittam,semmiben nem különböznek az európaiaktól.A kedvencem a Tsingtao fajta,ez kb. annyira elterjedt itt,mint otthon a soproni,és kb ízre is hasonló.
süti beállítások módosítása