A farm,ahol élek

2012.07.31. 20:48

Hello mindenki, csatolok pár képet a pecóról,vagyis inkább az egész komplexumról.Nagyjából úgy kell elképzelni,mint egy oázist a sivatagban,enyhén szólva nem így néz ki a város többi része.A hotel,és a kiszolgáló egységek mind egy nagy kert közepén terülnek el,van itt minden a kórháztól kezdve a kosárpályán át a kocsmáig,és laknak is annyian itt kb,mint egy nagyobb magyar faluban.Az épületeket egy kert veszi körül,vagyis inkább az épületek a kertet,és a kerítés is elég magas. Ami mondjuk a patkányokat nem tartja vissza, édesen el tudnak szaladgálni a pálmafák alatt a bokrokban, szerencsére viszont a szobába nem járnak be.

P7285213 (Custom).JPG

P7285214 (Custom).JPG

P7285215 (Custom).JPG

P7285216 (Custom).JPG

P7285217 (Custom).JPG

P7285218 (Custom).JPG

A kapunál két morcos képű kínai állja utadat,és a kínai kollégák lelkesen be is mutatják nekik a kártyájukat, az európaiakhoz viszont hozzá sem szólnak.Én az elsők között érkeztem, és még kaptam is szobát a legjobb épületben, közel a bejárathoz, recepcióhoz, étteremhez.A szobák egyszerűen vannak berendezve, de rettenetesen tiszták.

P7275206 (Custom).JPG

P7275205 (Custom).JPG

A takarítónők van, hogy naponta kétszer is bejönnek, vasárnap reggel úgy kellett elkergetnem, mert nagyon kedvesen hatodszorra is elmondta angolul(!),hogy szeretne kitakarítani, én pedig még kedvesebben körbevezettem,és megmondtam neki, hogy ez így elég tiszta. A biztonság kedvéért azért adott 2 ásványvizet - ami úgy néz ki,alapfelszereltség,mert azóta is minden nap kicseréli. Klíma is van szerencsére,nélküle aligha lehetne aludni,ugyanis éjjel is ugyanolyan az időjárás,mint nappal,az ablakokra pedig ki van írva, hogy saját biztonságom érdekében csukjam be(akkor lehet mégis beszöknek a patkányok?).A távirányítójával eljátszottam egy darabig, amíg mindent megfejtettem rajta a kínai jeleket, de a TV távirányítóján legalább voltak számok,és az összes létező kínai csatorna bejön(CCTV1 - CCTV15-ig,plusz van HBO kínai felirattal,fantasztikus). Így az olimpiát is nyomon tudom valamennyire követni, Ungvári Miki meccsét láttam is - kínai kommentárral még érdekesebb volt az amúgy is érdekfeszítő cselgáncs... De a legjobb rész a "balkon",a világ legszebb kilátásával 2-3 szomszéd szoba klímájára,ami közvetlen a zuhanyzóból nyílik(tisztára,mint egy rossz magyar ingatlanhirdetésben).Ez nem az a hely,ahová vacsora után kiülsz egy sörre,az tuti, már csak a hangzavar+a hőség miatt sem,ami a klímákból jön.

No,mára ennyit,itt már elég késő/korán van(2:45),úgyhogy elteszem magam "mára",hogy ember legyek valamennyire hajnal 6-kor.

Jók legyetek odahaza!

u.i.:Aki megmondja,hogy mi a lószar lóg az ágyam fölött - én valami elcseszett baldachinra tippelek - ,azt meghívom odahaza egy szerencsesütire :-)

u.i. 2.:Bocs a képek minőségéért(időjárás+képszerkesztő hiánya nagy ellenség) és a tördelésért,fogalmam sincs miért szedi így szét a blogmotor...

A bejegyzés trackback címe:

https://chinatown.blog.hu/api/trackback/id/tr244688687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruuk 2012.08.05. 13:30:28

Jó kis pecó. De az a mocsok meleg tényleg elviselhetetlen. Amúgy az ágyad felett egy szúnyogoktól megóvó hálócucc van. Mitiszok?! :)
süti beállítások módosítása